E-lomake on päivityskatkoksen aikana 15.8.2017 klo 9 - 17 täysin poissa käytöstä.

Osoitteessa http://elomake.metropolia.fi julkaistuille lomakkeille ei myöskään ole pääsyä.

Lomakkeille pyrkijöille näytetään huoltokatkosikkuna, jossa kerrotaan asiasta ja huoltokatkoksen kestosta.

Mikäli huoltokatkosikkuna näkyy katkoksen aikaikkuna jälkeen, päivittämällä sivun (CTRL+F5), pääsy E-lomakkeelle avautuu.

Tietohallinto

Petya-kiristyshaittaohjelma leviää maailmalla

Kyberturvallisuuskeskus on saanut ilmoituksia myös Suomessa tapahtuneista Petya-haittaohjelman aiheuttamista tartunnoista. Haittaohjelman leviämistavasta muuten kuin organisaatioiden sisäverkossa ei ole vielä varmaa tietoa. Kyberturvallisuuskeskus seuraa tilannetta parhaillaan.

Kiristysohjelma toimii siten, että se lukitsee hyökkäyksen kohteen tiedostot ja vaatii sen käyttäjältä lunnaita niiden takaisin saamiseksi.

Metropoliassa on ajettu keskitetty korjauspäivitys haittaohjelman torjumiseksi, mutta epäilyttäviä sähköposteja ja niiden linkkejä ei tule missään tapauksessa avata.

Viestintäviraston tiedote asiasta

Metropolian IT-palveluita huolletaan tiistaina 20.6. klo 16 alkaen, mistä johtuen palveluiden saatavuudessa on häiriöitä sekä Metropolian toimipisteistä että etänä käytettäessä.

Käyttökatkoja esiintyy erityisesti talous- ja henkilöstöhallinnon järjestelmissä, sähköpostissa, videoneuvotteluissa, verkkolevyissä ja Office 365 –pilvipalveluissa.

Pahoittelemme käyttökatkojen mahdollisesti aiheuttamaa haittaa.

educloud.metropolia.fi-palvelua päivitetään 13-23.6.2017

educloud.metropolia.fi-palvelua päivitetään 13-23.6.2017, jolloin palvelusta ei ole mahdollista tilata virtuaalikoneita.

Käyttäjien aikaisemmin tilaamien virtuaalikoneiden käyttö on mahdollista, mutta näitä virtuaalikoneita ei pääse hallitsemaan educloudin käyttöliittymästä päivityksen aikana.

Metropolian IT-palveluissa on käyttökatkoja 10.-11.6.2017

Metropolian IT-palveluita huolletaan viikonloppuna 10.-11.6.2017, mistä johtuen palveluiden saatavuudessa on häiriöitä sekä Metropolian toimipisteistä että etänä käytettäessä. Viikonlopun aikana kaikissa toimipisteissä on paikallisia käyttökatkoja tietoliikenteessä, joiden aikana sekä Metropolian IT-palvelut että internet-palvelut eivät ole käytettävissä.

OMA-palveluita ja kertakirjausjärjestelmää huolletaan sunnuntaina 11.6. klo 8 alkaen. OMA-palvelut ovat pois käytöstä aamupäivän ajan ja palveluihin kirjautumisessa esiintyy häiriöitä iltapäivällä arviolta klo 16 asti.

Pahoittelemme käyttökatkojen mahdollisesti aiheuttamaa haittaa.

Vmware Horizon -etätyöpöytäjärjestelmään, desktop.metropolia.fi/securedesktop.metropolia.fi, tehdään versiopäivitys ja huolto 12-16.6.2017.

Tästä johtuen järjestelmä on kokonaan pois käytöstä 12-13.6.2017

Tärkeimmät työpöydät pyritään saamaan toimintaan 13.6. iltapäivästä. Kaikki työpöydät ovat käytössä taas 16.6 iltapäivällä.