Toimitusjohtajahuijauskampanja käynnissä

Viestintäviraston tiedossa on parhaillaan erittäin aktiivinen toimitusjohtajahuijauskampanja, jossa yrityksen henkilöstöä pyritään saamaan maksamaan valheellinen lasku.

Toimitusjohtajahuijauksessa rikolliset lähestyvät yrityksen taloushallintoa tai muuta laskunmaksuoikeudet omaavaa henkilöä esimerkiksi yrityksen toimitusjohtajan tai talousjohtajan identiteetillä. Huijauksessa valejohtaja pyytää suorittamaan pikaisen maksun ja kysyy mitä tietoja maksun suorittamiseen tarvitaan. Usein tilanteeseen liittyy jokin painostuskeino, kuten myöhässä olevasta maksusta johtuva kiire tai huijausyrityksen tekeminen perjantai-iltapäivän päätteeksi.

Viestintäviraston tiedote asiasta

 

Ohjeita huijauksen ennaltaehkäisyyn ja tunnistamiseen:

Älä luota sokeasti sähköpostin lähettäjätietoihin.

Varmista puhelimitse lähestyvän soittajan henkilöllisyys.

Älä anna käyttäjätunnusta tai salasanaa puhelimitse.

Älä anna mitään organisaation tietoja tuntemattomalle soittajalle.

Noudata organisaation laskujen maksamis- ja tarkastuskäytäntöjä

Jaa havainnot huijausyrityksistä organisaation sisällä ja tee tarvittaessa rikosilmoitus.

 

Uusi Windows 10 -etätyöpöytä on avattu henkilökunnalle

Nykyisen Staff-etätyöpöydän (securedesktop) rinnalle on avattu uusi Windows 10 -käyttöjärjestelmään pohjautuva Staff-W10-etätyöpöytä.

Staff-W10:n avulla voi tutustua Windows 10 -käyttöjärjestelmään ja Office 2016 -toimisto-ohjelmiin. Toistaiseksi etätyöpöytä on testikäytössä, eikä sisällä vielä kaikkia ohjelmia ja asetuksia. Suorituskyvyssä ja toiminnallisuudessa on myös puutteita.

Staff-W10 tulee valmiina korvaamaan nykyisen Windows 7:ään pohjautuvan Staff-etätyöpöydän. Tästä tiedotetaan tarkemmin myöhemmin.

Etätyöpöytä on käytettävissä samoin kuin nykyinen Staff-etätyöpöytä.

Staff-W10-etätyöpöydän ohjeet

Staff-W10-etätyöpöydän kehityssivut