Henkilökunnan Microsoftin kotikäyttöohjelmistojen verkkokauppa on avattu osoitteessa: http://metropolia.onthehub.com.

Kaupasta on ladattavissa seuraavia tuotteita: Microsoft Windows 7 / 8 (päivitysversio), Office 2010 / 2013 ja Office 2011 for Mac."

Tilaamisohjeet: 2013_07_Microsoft tuotteiden kotikäyttö.pdf

Tietojenkalasteluvaroitus!
Tietojenkalastelu eli Verkkourkinta (phishing) on tietotekniikassa esiintyvää rikollista toimintaa. Sen avulla pyritään saamaan haltuun luottamuksellisia tietoja, kuten henkilö- tai tilitietoja, esiintymällä tiedon saantiin oikeutettuna tahona.

Metropolian käyttäjille yleisimmin saapuneet phishing-viestit ovat olleet olevinaan Metropolian tietohallinnolta sähköpostitse tuleva salasanakysely liittyen jonkun järjestelmän vaihtumiseen tai postilaatikon täyttymiseen.

Metropolian Tietohallinto (Järjestelmänylläpito, Tiedonhallinta- ja järjestelmäpalvelut, Käyttäjätuki) tai webmaster ei koskaan tiedustele käyttäjiltään sähköpostitse salasanoja tai muita vastaavia tietoja.

Esimerkki uusimmasta tiedossa olevasta salasanakyselystä, joka tulee poistaa välittömästi:

From: Ylläpitäjä [mailto:buli@mundo-r.com]
Sent: 19. kesäkuuta 2013 13:46
Subject: Postilaatikko on lähes täynnä

 Postilaatikko on lähes täynnä.

230MB

 

240MB

Current size

 

Maximum size

Olet receiveing varoitus nyt, että postilaatikko on saavuttaa 180000 KB. Et ehkä voi lähettää tai vastaanottaa uusia viestejä, ennen kuin päivität postilaatikon koko.
Jos haluat tehdä enemmän tilaa, (linkki poistettu): ja täytä tietosi päivittää ja poistaa kaikki kohteet, jotka olet enää käytä tai siirtää ne omaan kansioon tiedoston (. Pst).
Huomaa: Puhepostilaatikkosi sulkee jos ette päivittää ja vastata tämän viestin, päivittää postilaatikon koko. Poista kaikki kohteet, joita et tarvitse teidän postilaatikkoon ja tyhjentää Poistetut-kansioon.


Jos ehdit jo lähettää tietojasi ko. linkin kautta, vaihda salasanasi välittömästä Ammeessa https://amme.metropolia.fi

Uutiset ja tiedotteet sekä muita vinkkejä ja oppaita tietohallinnon wikissä https://tietohallinto.metropolia.fi

Wikissä ja Jirassa on käyttökatkos to 4.7. klo 16.00-16.15

Confluence Wikiin (wiki.metropolia.fi) ja Jiraan (jira.metropolia.fi) tehdään to 4.7. klo 16.00-16.15 tietoturvapäivitys.

Pahoittelemme käyttäjille aiheutuvaa haittaa.

Terveisin

Ylläpito