Arvolipuista yleisesti

arvolippu kannattaa ottaa oitis käyttöön, sen lunastamisen jälkeen. PaperCut järjestelmässä arvo eli saldo on sidottu käyttäjätunnukseen. Huom. Metropoliassa käytetty saldo ja HSL:n korteilla oleva saldo ovat kaksi eri asiaa.

Käyttäjän on huolehdittava opintojen päättyessä saldonsa hoitamisesta. Suositus on kaupata jäljelle jäänyt saldo esim. muille opiskelijoille. Metropolia ei hyvitä alle 10€ saldoja käyttäjälle takaisin. Mikäli kyse on suuremmasta saldosta, voidaan saldo palauttaa käyttäjälle takaisin. Tällöin saldosta vähennetään kolme euroa käsittelymaksuja.

Huom! Mikäli olet hankkinut erillisen kopiokortin kirjatosta itsellesi, tulee ko. kopiokortti myös palauttaa Metropolian kirjastoon opintojen päättyessä.

Arvon siirtäminen (myynti)

Arvon lataaminen

1.    Osta kirjastosta arvolipuke, joka sisältää koodin. Arvolipukkeiden hinnat näet kopiohinnastosta.

2.    Kirjaudu työasemalle.

3.    Käynnistä Internet-selain ja siirry osoitteeseen https://papercut.metropolia.fi  Jos selaimeen tulee sertifikaattivaroitus, ohjeet sen ohittamiseen löytyvät täältä: Internet-selainten sertifikaattivaroituksen hyväksyminen

4.    Kirjaudu järjestelmään Metropolian käyttäjätunnuksellasi (Tuubi-tunnus)

5.    Valitse sivun vasemmasta reunasta ”Redeem Card”

6.    Syötä kirjastosta ostamassasi arvolipukkeessa näkyvä koodi ”Card number” -kenttään ja klikkaa harmaata ”Redeem Card” -painiketta.
HUOM: Jos laite ilmoittaa, että koodi on jo aktivoitu/käytössä, tarkista kohdan 8 mukaan “Summary”. Arvo voi olla jo lataantunut sinulle.

7.    Kun arvo on lisätty onnistuneesti käyttäjätunnuksellesi, ilmestyy ruudulle teksti: ”The value associated with this card has been successfully applied to your account.”.

8.    Valitse sivun vasemmasta reunasta “Summary” tarkistaaksesi arvosi. Arvo näkyy ruudun keskellä käyttäjätunnuksesi alapuolella.

9.    Muista kirjautua ulos valitsemalla ruudun vasemmasta reunasta ”Log out”.


Top-up cards for adding value