Opetusalan näkökulmasta kiinnostavia uutisia ja vihjeitä webin uusien välineiden, sosiaalisen median, verkkoviestinnän ja teknologian alalta.

h3. Syyskuu 2012

*Infoähky hallintaan syötteillä ja koostajilla*
Monet verkkopalvelut tarjoavat niin sanottuja RSS-syötteitä. Niitä voi tilata luettavaksi RSS-lukijaan ([miten se tehdään|socialmedia:Miten RSS-syöte tilataan?]).  Jos on tilannut jonkin sivun syötteen, näkyy sivulle tehty päivitys heti lukijassa.  Lukijaan voi tilata syötteitä lukuisista eri lähteistä. 

Niin sanotut koostajat edustavat tiedonhallinnan seuraavaa vaihetta. Edistyneimpiin koostajiin voi tilata RSS-syötteiden lisäksi tilapäivityksiä sosiaalisen median välineiden tilapäivityksistä. Yksi parhaimpia koostajia on [Hootsuite|http://hootsuite.com/].   

Viime viikkoina on kohistu myös [Engagio|http://www.engag.io/welcome]\-koostajasta, mutta se ei pysty valuttamaan tietoa yhteisöpalvelujen "sivujen" (esim. Facebook Pages) tilapäivityksistä, kun taas Hootsuite taipuu siihen. [Dispatch|https://dispatch.io/] taas on enemmän PK-yritysten ja pienten projektien intra. Dispatchiin avataan työtila, johon ohjataan sisältöä esimerkiksi Dropboxista ja johon on liitetty pieni keskustelualue. 

*HelMet-taskukirjasto julkaistu (30.9.)*
[HelMet-taskukirjasto|http://www.mobiilikirjastokortti.fi/fi/] on älypuhelimissa (Android/iPhone) toimiva sovellus, jonka avulla voi mm. varata aineistoa sekä suosittaa ja kommentoida aineistoa Facebookissa.  



*iPhone 5 julkaistu*
Apple-yhtiön älypuhelimesta [iPhonesta julkaistiin viitosversio|http://www.nytimes.com/2012/09/13/technology/apple-introduces-a-new-iphone-with-a-larger-screen-and-more-powerful-chip.html]. Uusi malli ei ehkä täysin tyydyttänyt kriitikkoja, ja onkin arveltu, että Applen etumatka Googlen, Nokian ja Samsungin älypuhelinmalleihin kapenee.  

*Amazonilta uudet lukulaitteet*
pälä pälä

*Flinga auttaa ottamaan haltuun mobiilioppimista*


Flingan avulla voi yhdistää SmartBoardin tai minkä tahansa tietokoneen, joka on yhdistetty videotykkiin, ja mm. iPadeja sekä älypuhelimia. Opiskelijat  voivat mobiililaitteilla lähettää  sanoja, kuvia ja piirroksia SmartBoardille. Omilla älypuhelimilla opiskelijat voivat toistaiseksi lähettää vain sanoja, pian mahdollisesti kuviakin. Sanoista voi Flingan avulla  tehdä mm. mindmappeja, opetuskäyttöä ajatellen innovatiivisia käyttötapoja löytyy varmasti useita.


Metropoliassa on tällä hetkellä kaksi tilaa, joissa on käytössä Flinga. FloSpace (Tukholmankatu 10) ja LearningWorks (Vanha maantie 6).  [http://www.nordtouch.fi/]

*Mob tuo apua opiskelijalle*


Metropoliassa on otettu tänä syksynä käyttöön mobiilipalvelu, jonka avulla opiskelijat löytävät tietoa mm. lukujärjestyksistä, vapaista tiloista ja päivän ruokalistoista. Kannattaa tutustua: [http://mob.metropolia.fi/]

*Kosketa houkuttaa ja tarjoaa tietoa*


Kosketa-älytaulut ilahduttavat nyt jokaisessa Metropolian toimipisteessä\!  Ne löytyvät pääsisäänkäynnin lähdeisyydestä. Samoin kuin Mob, myös Kosketasta löytyvät lukujärjestykset, vapaat tilat, ruokalistat bussiaikataulut ja muuta tärkeää. Sekä Mob että Kosketa ovat kehittymässä edelleen, joten uusia osia on tulossa.

{div:class=rbox}

h3. Lisää uutisia

[Metropolian sosiaalisen median Twitter-tili|http://twitter.com/sosiaalinen]


[Faceblog-sivu Facebookissa|https://www.facebook.com/faceblognow]


[Metropolian Yammer-tili|https://www.yammer.com/metropolia.fi#/] (vaatii kirjautumisen)
{div}