Taustaa

Lukkarikone on näkymä Metropolian tilanvarauspalveluun (osa OMAa) ja tarkoitettu opiskelijoiden lukujärjestyksien julkaisuun.  Käyttäjä kertoo koneelle minkä ryhmän kalenterin haluaa näkyviin tai vaihtoehtoisesti ne opintojaksototeutukset, joiden varaukset haluaa näkyviin. Kone käy vertaamassa annettuja hakuehtoja tilanvarauskantaan ja luo niiden perusteella lukujärjestyksen.

Verkko-osoite

Lukkarikone  http://lukkarit.metropolia.fi

Mobiiliversiolla voi hakea ryhmän lukujärjestyksen.

Lukkarikoneen uusi versio 2012

Oppaat

Käyttöohje suomeksi

Manual in English

Tieto- ja viestintäteknologia/Helsinki: Opintojen suunnittelu, lukujärjestykset ja opintojaksoille ilmoittautuminen

Etäkäyttö ja käyttöoikeudet

Lukkarikone toimii kaikkialta mutta lukujärjestyksien tallentamista varten käyttäjän on kirjauduttava järjestelmään omilla Metropolian tunnuksilla.

FAQ

Q: Miksi tallennettu lukkari ei aukea automaattisesti kirjautumisen yhteydessä?

A:Tätä ominaisuutta ei vielä ole mutta se pyritään korjaamaan

Q: Mitä jos lukujärjestyksiin tulee muutoksia, näkyvätkö ne?

A:Lukkarikone on täysin reaaliaikainen eli tilanvarausjärjestelmään tehdyt muutokset näkyvät välittömästi lukkarikoneessa.

Q: Voinko rajata hakuja tai piilottaa merkintöjä esimerkiksi info-kentän mukaan

A: Tällaista ominaisuutta ei ole ainakaan vielä eli jokainen lukujärjestysmerkintä käsitellään yksittäisenä tapauksena (tilavaraus) ja ne pitää piilottaa yksitellen.

Q: Saanko lukkarin vietyä lukkarikoneesta Outlookkiin tai Gmailiin?

A: Voit lähettää tallentamasi lukujärjestyksen Metropolian sähköpostikalenteriin asetukset sivulta

Asetukset sivulla voit myös tallentaa lukkarin iCal-muodossa ja tallentaa sen esim. gmail-kalentriin. Lukujärjestyksiä ei voi tilata gmail-kalenteriin vaan ainoastaan stattinen sen hetken lukkarin tallentaminen on mahdollista. Eli lukujärjestys ei päivity automaatisesti kun se on viety iCal-muodossa. Käytä aina lukkarikonetta tai mobiililukkarikonetta saadaksesi ajantasaiset lukujärjestykset!

Q: Voiko lukkarikonetta käyttää suoralla linkillä tietyn ryhmän kalenteriin?

A: Ei voi. Sen sijaan lukkarikoneesta on kehitteillä yksinkertaisempi mobiiliversio jossa tätä voi kokeilla HUOM mobiiliversio on keskeneräinen ja sen toimivuutta ei voida täysin taata (mm. kalenterisiirto ei toimi kaikilla kalenteriohjelmilla oikein) [] - palautetta mobiiliversiosta voi antaa täällä: https://elomake.metropolia.fi/lomakkeet/2531/lomake.html

Q: Miksi lukkaria ei voi tallentaa?
A: Lukkarin voi tallentaa ”Asetukset” – sivulta, sinun tulee olla kirjautunut sisään jotta voit tallentaa lukkarin. Tallennetun lukkarin avaaminen tapahtuu myös asetussivun kautta.

Q: Miksi kirjautumisen yhteydessä ei automaattisesti aukea oma lukkarini
A: Lukkarikoneeseen tullaan lisäämään ominaisuus, jolla käyttäjä voi valita oletuslukujärjestyksen tallentamistaan lukkareista

Q: Miksi valmista lukkaria ei voi linkittää/kirjamerkitä selaimeen
A: Lukujärjestystä tallennettaessa tallennetaan hakuehdot ja käyttäjän piilottamat merkinnät. Tallennus tapahtuu kantaan käyttäjätunnuksen taakse samoin kuin käyttäjän muut asetukset. Käyttäjän tunnistaminen on haluttu toteuttaa samalla menetelmällä kuin muissakin Metropolian järjestelmissä. Käyttäjän tunnistaminen mahdollistaa myös personoidummat palvelut lukkarikoneeseen.

Q: Miksi kaikki merkinnät eivät näy lukkareissa
A: Yleisin syy on se, että merkinnät on tehty virheellisesti tilavarausjärjestelmään tai niitä ei ole tehty ollenkaan.

Q: Miksi lukujärjestykset eivät näy pidemmälle tulevaisuuteen
A: Lukkarit näkyvät niin pitkälle kuin niitä on tehty/tallennettu Metropolian tietojärjestelmiin.Lukkarit