Tälle sivulle on koottu tärkeimmät ohjeet ja tiedot, joita ulkopuolisen asiakkaan ja tilavuokraajan tulee tietää Metropolian tilojen ATK-laitteiston käytöstä.

Tapahtuman järjestäminen

Tustustu tähän tapahtuman järjestäjän muistilistaan, jotta tapahtumasi onnistuisi mahdollisimman hyvin.

Kaupallinen toiminta

Jos tilavuokrauksesi tarkoitus on kaupallinen toiminta, ilmoitathan siitä hyvissä ajoin Metropolian kiinteistöpalveluille. Esim. ATK-tiloja ei voida lisenssisyistä vuokrata vuokraajan omaan kaupalliseen toimintaan.

Tilat

Tiloihin ja niiden laitteistoon voit perehtyä Tilat sivun kautta. Yleisimmistä tiloista löytyy videotykki ja esitys-pc, sekä mahdollisuus liittää oma tietokone videotykkiin. Muita mahdollisia erikoislaite tarpeita tulee tiedustella vuokraajalta.

Työasemien käyttö

Ulkopuoliset käyttävät tietokoneita Vierailijatunnuksella, sen saat Metropolian yhteyshenkilöltäsi tai kiinteistön vahtimestarilta. Lisätietoa käyttäjätunnuksista.

Langattoman verkon käyttö

Ulkopuoliset voivat käyttää langatonta verkkoa Vierailijatunnuksella, sen saat Metropolian yhteyshenkilöltäsi tai kiinteistön vahtimestarilta.

Tuki- ja ongelmatilanteet

  1. Tilavaraukseen tai tiloihin liittyvissä asioissa, ota yhteys Metropolian kiinteistöpalveluihin tai Metropolian yhteyshenkilöösi.
  2. Teknisissä ongelmissa voit ottaa yhteyttä käyttäjätukeen palveluaikojen puitteissa. Huomioithan, että ulkopuolisille perustukeen kuuluu vain laiterikkojen korjaaminen ja neuvonta. Teknisen tuen tarjoamisesta ulkopuolisille laskutamme tämän hinnaston mukaan.
  3. Käyttäjätuen palveluaikojen ulkopuolella voi normaaleihin ongelmatilanteisiin pyytää apua vahtimestarilta (esim. videotykki ei mene päälle). Jos tilan laitteisto on epäkunnossa, voidaan tapahtuma siirtää tarvittaessa toimivaan tilaan.

Tapahtuman lähetys verkkoon (Streamaus)

Auditorioista löytyy laitteisto tapahtuman lähettämiseksi verkkoon auditorion työasemaa hyödyntämällä. Huomioithan, että sinulla tulee olla käytettävissä oma web-pohjainen videoneuvottelusovellus (Skype, Adobe Connect). Lisenssisyistä Metropolian videoneuvottelusovelluksia ei voi käyttää kaupalliseen toimintaan. Ulkopuolisen lähetyslaitteiston kytkeminen auditorioihin on useimmiten mahdollista. Lisätietoa saat tekemällä palvelupyynnön hyvissä ajoin käyttäjätukeen.

Itsepalveluauditorio

Käyttösäännöt ja tietoturva

Perehdy käyttösääntöihin ja tietoturvaan

Tietojärjestelmin käyttösäännöt

Tietoturvaohje