Google Apps for Education ja Microsoft Office 365 Education ovat oppilaitosten käyttöön tarkoitettuja, pilvipalveluperiaatteella toimivia sovelluspaketteja. Pilvipalvelu tarkoittaa karkeistaen tietojärjestelmää, jossa itse järjestelmä ja sinne tallennetut tiedot ovat Metropolian ulkopuolella. Niitä voi käyttää työaseman verkkoselaimella tai mobiililaitteen appseilla ja verkkoselaimella paikasta riippumatta. Pilvipalvelut mahdollistavat myös dokumenttien synkronoinnin omaan päätelaitteeseen. Välineet ovat Metropoliassalisäpalveluja. Ne eivät siis tässä vaiheessa korvaa olemassa olevia tietojärjestelmiä, ja niiden käyttö on vapaaehtoista.

Google Apps for Education

Googlen oppilaitospaketti Google Apps for Education on käytettävissä Metropoliassa. Opiskelija tai henkilökunnan jäsen saa sovellukset käyttöönsä seuraavasti:

1) Hyväksy Metropolian pilvipalvelujen käyttöehdot, joista selviää, mitä aineistoa pilvipalveluun ei saa tallentaa.
2) Odota 15 minuuttia (Google-tunnus aktivoituu).
3) Kirjaudu Metropolia-tunnuksella (muodossa tunnus@metropolia.fi) ja aloita käyttö.

Lisätietoja ja oppaita on Google Apps for Educationin infosivulla. Käyttäjätukea antaa Metropolian tietohallinnon Helpdesk.

Microsoft Office 365

Microsoftin oppilaitospaketti Office 365 Education on käytettävissä Metropoliassa. Ammattikorkeakoulun opiskelijat ja henkilökunta voivat myös ladata ja asentaa ilmaisen Office-paketin eri päätelaitteille (Windows, Apple OSX, iPad, puhelinversiot) Office 365 Education -palvelusta.

Saat Office 365 Educationin käyttöösi seuraavasti:

1) Hyväksy Metropolian pilvipalvelujen käyttöehdot, joista selviää, mitä aineistoa pilvipalveluun ei saa tallentaa.
2) Odota noin 120 minuuttia (Microsoft-tunnus aktivoituu).
3) Kirjaudu Metropolia-tunnuksella (muodossa tunnus@metropolia.fi) ja aloita käyttö.

Käyttäjätukea antaa Metropolian tietohallinnon Helpdesk.