Versions Compared

Key

  • This line was added.
  • This line was removed.
  • Formatting was changed.

...

Matkapuhelimen rooli työelämässä on muuttunut pelkästä soittokapulasta monitoimilaitteeseenmonitoimilaitteeksi. Puhelin on aina mukana, ja sitä käytetään niin henkilökohtaisten tietojen , kun kuin työasioiden käsittelyssä. Sen vuoksi puhelimesta on kehittymässä oiva kohde huijareille ja varkaille.

Suurin tietoturva uhka puhelimiin kohdistuu tekstiviestien ja puheluiden muodossa. Sen vuoksi puheluihin ja tekstiviesteihin on suhtauduttava varauksella, etenkin jos yhteydenottaja on tuntematon tai yhteydenotossa vaaditaan henkilötietoja.

Muutamalla perus-tietoturvatoimenpiteellä pystyt suojaamaan puhelintasi tehokkaammin.

...

Puhelimen on oltava lukittuva, jos siihen asentaa työhön liittyviä asioita esimerkiksi. työsähköpostin.

2. Käytä automaattista lukitusta

Ota käyttöön puhelimen lukitus asetuksissa lukitusasetuksissa automaattinen lukitus.  Automaattisen lukituksen avulla suojaat puhelinta erityisesti tilanteissa, jossa puhelin varastetaan. Myös vahinkoklikkauksen mahdollisuus esimerkiksi laukussa tai repussa vähenee.

...

Puhelimen näytölle voi lukittunakin tulla ilmoituksia, jotka sisältävät arkaluonteista tai salattavaa tietoa. Näiden ilmoituksien näkyvyyttä pystyy muuttamaan puhelimen asetuksista poistamalla suoraan kaikki ilmoitukset tai muokkaamalla yksittäisen sovelluksen ilmoituksia.


Android-puhelimista ilmoitukset voi poistaa seuraavasti:

  1. Avaa puhelimen Asetukset-sovellus.
  2. Valitse Sovellukset ja ilmoitukset ja sitten Ilmoitukset.
  3. Valitse Lukitusnäyttö-kohdasta Ilmoitukset lukitusnäytöllä.
  4. Valitse Älä näytä ilmoituksia.


Apple-puhelimista ilmoitukset voi poistaa seuraavasti:

...