Työtilojen linkkien siirto vanhasta Tuubista ja tiedotetoiminnallisuuteen liittyvä päivitys

Tuubi2 käyttöönoton yhteydessä vanhan Tuubin työtilojen dokumentit välilehden osioon lisätyt linkit eivät siirtyneet. Tilanteen korjaava päivitys ajetaan pe 25.3. kello 16 jälkeen.  Jos linkit on jo luotu uudelleen käsin, ylimääräiset voi käydä poistamassa.

Samassa yhteydessä tehdään pieni Tuubin tiedotetoiminnallisuuteen  liittyvä päivitys, josta voi aiheutua lyhyt käyttökatkos.

Korjauksia Tuubiin

Tilanne 23.3.2011

Tuubiin tehtiin eilen teknisiä ja toiminnallisia korjauksia.

Työtilat
Kaikki englanninkielisten toteutusten työtilat näkyvät nyt listauksissa englanniksi.

Opiskelijalla on mahdollisuus luoda ZIP-paketti työtilan dokumenteista.

Työtilatiedotteen kautta lähetetyn sähköpostin sisältämä linkki takaisin tiedotteseen toimii.

Tällä viikolla korjataan siirtojen yhteydessä pois jääneet työtilojen dokumenttivälilehden linkit.

Yhteystiedot
Yhteystietoja on tiivistetty niin, että nyt näkyy vain Metropolian henkilökunta.

Pikkuparannuksia tulossa
Viikolla 13 tehdään ensimmäiset pikkuparannukset saadun palautteeen perusteella. Työtilojen käytettävyys paranee.

Lisätiedot: Tapio Ekholm.

_________________________________________

Kehittämiskohteet ja ongelmatilanteet:

Keräämme Tuubi2 käyttöönoton yhteydessä kehitys- ja parannusehdotuksia
käyttäjiltä. Anna parannus- ja kehittäisideasi suoraan Tuubi2-kehittämisehdotuksiin.

Ongelmissa ota yhteyttä käyttäjätukeen https://helpdesk.metropolia.fitai helpdesk@metropolia.fi

Kuvaile ongelmasi mahdollisimman tarkasti edistääksesi nopeaa ratkaisua esimerkiksi tiedot tapahtumasta pvm, kellonaika, työtilan nimi ja koodi tai tiedotteen nimi sekä mahdollinen virheilmoitus.

.

Verkkolaitteiden ylläpitotöiden takia saattaa esiintyä lyhyitä katkoksia yhteyksissä verkkolevyihin keskiviikkoiltana 16.03. klo 17 alkaen.

Pahimmat virheet korjattu – seuraavaksi tehdään pieniä parannuksia

Pääosa virhetilanteita tai toimimattomuutta aiheuttaneet harmit on saatu poistettua.

Seuraavaksi voidaan keskittyä pieniin parannuksiin – pikakorjauksiin – lähiviikkojen aikana. Kevään kuluessa ja myöhemmin tehdään myös toiminnallisia parannuksia. Voimme myös aktiivisemmin seurata ja kommentoida runsasta palautetta ja ehdotuksia mm. keskusteluissa.

Etusivu

Omat työtilat eivät ole kaikille helposti nähtävissä etusivulla "Viimeksi muuttuneet työtilat" -listauksessa. Tähän tehdään 'pikakorjaus' .

Etusivun tiedotteet (Ajankohtaista, Tapahtumat ja Uutiset) jäävät ennalleen, mutta muiden tiedotteiden näkyvyys tehdään valinnaiseksi tavalla tai toisella. Tämä koskee myös nyt etusivulle nostettua  työpaikkailmoituksia.

Työtilat

Uusi Tuubi on saanut runsaasti palautetta siitä, että omat työtilat eivät ole helposti nähtävillä ja navigoitavissa etusivun kautta. Saadun palautteen perusteella parannamme Tuubin käytettävyyttä tältä osin pikakorjauksin lähiaikoina. Seuraavassa vaiheessa selvitetään toiminnallisuus, jolla käyttäjä voi halutessaan itse merkitä ne työtilat, jotka hänelle Tuubin etusivun valinnassa näytetään. Kaikki käyttäjän työtilat löytyvät jatkossakin aina myös yläpalkin pikavalinnan "Työtilat" kautta aakkosjärjestyksessä.

Pikakorjauksien myötä saadaan mukaan toiminnallisuus, jolla työtilojen dokumenttiosiossa tapahtuneet päivitykset näkyvät etusivulla työtilojen nimen edessä olevissa punaisissa infopalloissa muutoksina. Tällä hetkellä niissä näkyy muutokset tiedotteissa tehtävissä, tehtävien palautuksissa (opettajalle) tai keskustelualueella. Listauksessa näkyy nyt enintään viisi viimeksi muuttunutta kustakin tyypistä: toteutuksen, opetukseen liittyvä ja yleinen työtila.

Arkistoituneiden työtilojen siirto vanhasta Tuubista on valmis ja kaikki vanhaan Tuubiin 1.1.2009 jälkeen luodut työtilat löytyvät uuden Tuubin puolelta. Jos tarvitset käyttöösi arkistoidun työtilan, jonka luontipäivä on aiempi kuin 1.1.2009 tai siirretty arkistoitu työtila ei jostain syystä ole näkyvissä, pyydä sitä opettajaltasi, joka voi tehdä siirtämisestä  Helpdesk-palvelupyynnön.

Vanhan Tuubin työtilan dokumentteihin liitetyt linkit eivät olleet siirtyneet Tuubi2-käyttöönoton yhteydessä. Linkit siirretään erillisellä siirto-ohjelmalla viikolla 12. Jos tarve on kiireellisempi, kannattaa linkit käydä kopioimassa vanhan Tuubin puolelta.

Verkkolevyt

Helsingin konservatorion, Pop & Jazz konservatorion ja yhteistyökumppaneiden pääsy verkkolevyihin on ratkottu. Huom! Ensimmäisellä kerralla tulee virheilmoitus. Kirjoita salasanasi pyydettyyn kenttään --sen jälkeen levyt näkyvät jatkossakin. Yksittäisten käyttäjien ongelmat ratkotaan helpdesk- tapausten perusteella.

WinhaWilleen kirjautuminen

Kirjautumisen yhteydessä voi tulle eteen sertifikaatin hyväksymiseen, katso ohje.

Tiedotteet

Seuraavaksi korjataan tiedotteiden listauksissa ja näkyvyydessä olevia kömpelyyksiä ja keskeneräisyyksiä – parannetaan kohdistusta ja löydettävyyttä.

Yhteystiedot

Hakutoimintoa selkeytetään.

Opintojaksopalaute

Opiskelijoiden palautteet näkyvät jakson työtilassa. Kun palautetta on kommentoitu, siihen ei pääse enää etusivun kautta.

Käyttömääriä

Keskiviikkona 10.3. Tuubiin kirjautui 7 800 eri käyttäjää. Sisäänkirjautumisia oli yhteensä 17 200.

Lisätiedot: Tapio Ekholm.

_______________________________________________________

Kehittämiskohteet ja ongelmatilanteet:

Keräämme Tuubi2-käyttöönoton yhteydessä kehitys- ja parannusehdotuksia
käyttäjiltä. Anna parannus- ja kehittäisideasi suoraan Tuubi2-kehittämisehdotuksiin. https://tuubi.metropolia.fi/portal/group/tuubi/tuubi2-kehitysehdotukset

Ongelmissa ota yhteyttä käyttäjätukeen https://helpdesk.metropolia.fitai helpdesk@metropolia.fi

Kuvaile ongelmasi mahdollisimman tarkasti edistääksesi nopeaa ratkaisua esimerkiksi tiedot tapahtumasta pvm, kellonaika, työtilan nimi ja koodi tai tiedotteen nimi sekä mahdollinen virheilmoitus.

Tuubi2 tilanne 3.3.2011

Työtilat

Arkistoituneista työtiloista on nyt siirretty kaikki, jotka on luotu 1.1.2009 jälkeen. Jos tarvitset tätä aiemmin luodun työtilan käyttöösi, tee palvelupyyntö käyttäjätuelle https://hd.metropolia.fi tai helpdesk@metropolia.fi

Vanhan Tuubin työtilan dokumentteihin liitetyt linkit eivät siirtyneet käyttöönoton yhteydessä. Siirto aloitetaan aikaisintaan viikolla 11 eli jos tarpeesi on kiireellisempi, kannattaa linkit käydä kopioimassa vanhan Tuubin puolelta.

Työtilojen toiminnallisuuksissa on korjattu tai vielä korjataan joitakin virheitä. Näkyvyydessä, työtiloissa tapahtuneiden muutosten liputtamisessa, liittymisessä, tiedotteiden sähköpostin perillemenossa kuten myös tehtävien palautuksissa ja tiedostojen tuomisessa on ollut ongelmia.  

Näihin liittyen on löydetty ja on selvityksessä virhe, ja kun se on korjattu, pitäisi pahimpien ongelmien olla takanapäin.

Verkkolevyt

Verkkolevyihin pääsy on saatu korjattua. Yksittäisten käyttäjien ongelmat ratkotaan Helpdesk-tapausten perusteella.

WinhaWilleen kirjautuminen

Opiskelijoiden kertakirjautumisen ongelmat on korjattu. Kirjautumisen yhteydessä voi kuitenkin tulle eteen sertifikaatin hyväksymiseen, katso ohje.

Tiedotteet

Tiedotteiden listauksissa ja näkyvyydessä on korjattavaa. Tiedotteen laatijoilla on ollut vaikeuksia liittää tiedostoja ja uusi kohdistus- ja käyttötapa vaatii vielä hiomista.

Suorituskyky

Alkuvaiheen ongelmista on selvitty, mutta seurantaa, säätöjä ja optimointia tarvitaan edelleenkin.

Opintojaksopalaute

Opiskelijoiden palautteet näkyvät jakson työtilassa. Kun palautetta on kommentoitu, siihen ei pääse enää etusivun kautta.

Jatkotyö

Kun pahimmat ongelmat on laskelmien mukaan tällä viikolla saatu ratkottua ja korjattua, siirrytään siistimään käyttöliittymän havaittuja ja palautteessa esiin nostettuja keskeneräisyyksiä ja kömpelyyksiä. Kevään kuluessa Tuubi2:n ensimmäinen versio on viritetty varmaan lopulliseen kuntoonsa.

Tämän päälle jatketaan uusien toiminnallisuuksien lisäämistä. Jatkokehittämiskohteet ja priorisoinnit tuodaan Tuubi2-käyttäjille arvioitaviksi ennen päätöksiä.

Kehittämiskohteet ja ongelmatilanteet

Keräämme Tuubi2 käyttöönoton yhteydessä kehitys- ja parannusehdotuksia
käyttäjiltä.

Anna parannus- ja kehittäisideasi suoraan Tuubi2-kehittämisehdotuksiin.

Ongelmissa ota yhteyttä käyttäjätukeen: https://hd.metropolia.fihttps://hd.metropolia.fi/tai helpdesk@metropolia.fi

Kuvaile ongelmasi mahdollisimman tarkasti edistääksesi nopeaa ratkaisua esimerkiksi tiedot tapahtumasta päivämäärä, kellonaika, työtilan nimi ja koodi tai tiedotteen nimi sekä mahdollinen virheilmoitus.

Leppävaarassa VMware-ongelma

Leppävaarassa asennuskurssien ym. virtuaalikoneet eivät ole käytössä tällä hetkellä rautaviasta johtuen. Vika saataneen korjattua torstain aikana.

EDIT: vika korjattu, virtuaalikoneet takaisin käytössä n. klo 12

Arkistoituneiden  työtilojen siirtoa vanhasta Tuubista on jatkettu viikolla 9 ja saataneen valmiiksi viikon 10 aikana. Arkistoituneiden työtilojen siirto kohdistuu kaikkiin työtiloihin, jotka on luotu 1.1.2009 jälkeen. Jos tarvitsette käyttöönne arkistoidun työtilan, jonka luontipäivä on aiempi kuin 1.1.2009 tai siirron kanssa on muutoin kiire, työtila siirretään Helpdesk-palvelupyynnön perusteella yksittäin.

Vanhan Tuubin työtilan dokumentteihin liitetyt linkit eivät olleet siirtyneet Tuubi2:n käyttöönoton yhteydessä. Toimittaja on tekemässä erillistä siirto-ohjelmaa, jonka avulla linkit saadaan siirtymään, mutta ohjelmisto on käytössä aikaisintaan viikolla 11 eli jos tarve on kiireellisempi, kannattaa linkit käydä kopioimassa vanhan Tuubin puolelta.

Lisätiedot: Tapio Ekholm