Mitä digitaalisella muistikirjalla tehdään?

Digitaaliseen muistikirjaan pystyy tallentamaan omia muistiinmerkintöjä, idea-aihioita, luonnoksia, kokonaisia webbisivuja - kirjoittamalla, puhumalla, piirtämällä tai siirtämällä. Aihioille voi antaa tunnisteita, ja niitä kykenee järjestelemään eri kriteereillä. Muistikirjan sisältöä pystyy jakamaan esimerkiksi kollegojen tai opiskelijakavereiden kera.

Vaihtoehdot Metropoliassa

Metropolialaisilla on käytössä kaksi digitaalista muistikirjaa:

Google Keep
Helppo ja ominaisuuksiltaan  oleelliseen keskittyvä digitaalinen muistikirja. Perusluonteeltaan Keep on virtuaalisten post-it-lappujen kokoelma. 

Microsoft Office Notebook
Googlen muistikirjaa hieman monipuolisempi joskin sen vuoksi myös käyttäjältään enemmän vaativa sovellus. Notebook on perusluonteeltaan tiivistetty Word-dokumentti. 


Työpöytäversio

Microsoftin digitaalisen muistikirjan työpöytäversio on valmiiksi asennettuna Metropolian hallinnoimissa tietokoneissa.  Se sisältyy myös Office 365 Pro Plus -sovelluspakettiin, jonka henkilökunta ja opiskelijat voivat ladata kotikoneelleen.
 

Webbiversio pilvessä

Onenotesta on saatavana myös webbiversio, joka toimii Google Keepin tavoin vieraalla palvelimella eli niin sanotusti pilvessä. Googlen ja Microsoftin pilvisovelluksia ensimmäisen kerran käytettäessä on kirjauduttava Metropoliassa aktivoitujen pilvisovellusten käyttäjäksi ja noudatettava Metropolian pilvisääntöjä


Mobiilisovellus

Keepin ja Onenoten mobiilisovelluksen pystyy lataamaan Applen ja Googlen sovelluskaupasta.